Jestli si myslíte, že k vytvoření vynikajícího pokrmu stačí jenom kuchařské umění a kvalitní ingredience, potom vězte, že to opravdu není všechno.
Lahodný pokrm, který vyniká skutečnou chutí jednotlivých součástí, které spolu tvoří ojedinělý gurmánský zážitek, se dá připravit jedině s pomocí opravdu kvalitního kuchyňského vybavení .
Jedno bez druhého nemůže existovat!
Můžete samozřejmě oponovat tím, že sebelepší vybavení v profesionální kuchyni nemůže nahradit mistrovství kuchařů. A že lze kvalitně uvařit i bez nejlahodnějších ingrediencí. To máte jistě pravdu. Ale představte si, že skvělý kuchař se skvělými nápady na obohacení chutě jídel se jen těžko obejde bez čerstvých surovin, nebo, např. bez konvektomatů, které jsou v současné době na vysoké úrovni.
· Kolik času mu ušetří při vaření mnoha jídel?
· Kolik elektrické energie uspoří?
· A kolik místa získá skvělý kuchař ve svém království?
· A nakonec? Kolik času ušetří také na čištění svých spotřebičů, když má restaurace po zavírací hodině?
Takový kuchař by byl sám proti sobě, kdyby se nesnažil o renovaci svého profesionálního území! Když hostům bude chutnat, co nastane? Stanou se hosty pravidelnými. A navíc přizvou ke společnému hodování další strávníky. To by musel mít kuchař vrtuli na zádech, aby všechno stačil uvařit. A ještě by nesměl nic ošidit, aby neztratil dobrou pověst svého kulinářského umění! V takovém případě je konvektomat přímo nepostradatelným pomocníkem!
1. Je-li v profesionální kuchyni přítomen kuchař, který připravuje pokrmy s láskou a nevídaným umem,
2. jsou-li mu po ruce čerstvé ingredience, které mají své opodstatnění,
3. a nakonec kuchyňské vybavení, které opravdu ve všech směrech pomáhá,
potom může být majitel restaurace na výsost spokojen. Jedná se totiž o víc, než jen o výhru v loterii. Má ve své kuchyni poklad.